• 918 44 880
  • post@norgeseventer.no

Tegn på at du har hyret inn riktig foredragsholder

Tegn på at du har hyret inn riktig foredragsholder

Har du noen gang opplevd at din foredragsholder ikke nådde opp til dine forventninger? 

Vi har tidligere erfart at et dårlig foredrag, kan ødelegge deltakernes inntrykk for resten av arrangementet.

Her er noen tips som sørger for at du får utbytte og finner en god foredragsholder.

Først og fremst, tenk på at det er ditt budsjett og du skal ha mest mulig igjen for pengene i alle aktiviteter som blir foretatt. Vi foreslår at man bør skape engasjement før, under og etter arrangementet.

Her er noen tegn du bør se etter

En god foredragsholder er oppdatert og bruker blogg og sosiale medier. Gjerne få din foredragsholder til å legge ut ditt event på sine kanaler for økt oppmerksomhet.

De trenger ikke nødvendigvis å ha tusenvis av fans på sine sosiale medier, men se etter foredragsholdere som har engasjerte følgere.

Se etter foredragsholdere som forstår viktigheten med å involvere og sørger for at publikum tar ansvar for deres egen læring.

De kjenner ditt publikum. Det bør ringe en varsellampe hvis ikke foredragsholderen spør etter hvem som kommer til arrangementet.

Enda et godt tegn er hvis de spør om du har tenkt å bruke utstyr som mentometer, eller applikasjoner.

Gode foredragsholdere bruker mer bilder, enn ord på sin presentasjon. Dette betyr at han/hun har holdt sin presentasjon mange ganger. En som har masse ord på en slide, har rett og slett ikke øvd eller er godt nok forberedt.

De har teknisk innsikt, og ønsker å være med på å kvalitetssikre at lyd, og bilde fungerer før foredraget starter.

Gjenspeiler profilen til foredragsholderens tema? Eksempel, hvis foredraget handler om kreativitet, se hva han eller hun har gjort tidligere.

Be om referanse, og ring dem.

Før arrangementet, eksempel

Få din foredragsholder til å sende noen tips til tema, som dine deltagere kan bruke eller ha noe å se frem til. Annet eksempel kan være en konkurranse knyttet til tema, der vinneren blir trukket, dette skaper engasjement.

Under arrangementet, eksempel

Bruk teknologi og benytt applikasjoner som er laget for å engasjere flere deltakere. Se videointervju her.

Etter arrangementet, eksempel

Når alt er ferdig og alle går til sitt. Sørg for at din foredragsholder følger opp. Ditt publikum har lært noe, men hvorfor ikke bruke det i etterkant?

Konklusjon

Ved å sette av tid til en bakgrunnssjekk, vil det sørge for at ditt neste event blir enda mer verdifullt. Dette øker også sjansene for at du treffer riktig foredragsholder. Du kan også be om mer enn bare èn presentasjon. Få din foredragsholder til å engasjere før, under og etter arrangementet. Det skaper merverdi og synergieffekter.

[ABTM id=220]

thomasogard

Leave your message